EGRET EO BLASTER doodt SARS-CoV-2 (COVID-19)

13 OKT, 2020 GEPLAATST DOOR HÄGER GROUP OVER HET CORONAVIRUS COVID-19, PERSBERICHT

Het in Södertälje gevestigde bedrijf Häger Group lanceert Egret EO Blaster in Scandinavië. Een product dat desinfecteert en reinigt in één. Het bedrijf heeft Egret laten testen door SVA (Het Zweedse Veterinaire Instituut) en de studie bevestigt dat Egret SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, doodt.

Egret produceert geëlektrolyseerd water, het EO-water, uit alleen kraanwater en keukenzout. De vloeistof heeft een reinigende en desinfecterende werking en is tegelijkertijd vriendelijk voor mens, dier en natuur. De milieuvriendelijke en huidvriendelijke vloeistof is effectief tegen alle soorten schimmels, bacteriën en virussen. De resultaten van het onderzoek dat SVA voor Egret uitvoerde toonden aan dat 99,9% van de virusdeeltjes werd gedood van het coronavirus SARS-CoV-2. Dat wil zeggen, ze waren niet langer functioneel en dus niet besmettelijk.

De reden waarom EO-water niet eerder is gebruikt, is dat de productie grote machines vereiste die duur waren in aanschaf en dat de houdbaarheid van EO-water relatief kort was. Egret heeft die omstandigheden verandert. Het is relatief klein en handig en maakt het mogelijk om meerdere keren per dag nieuw EO-water te produceren, indien nodig.

“Toen we het product op de markt hebben getest, is ons onder meer verteld dat Egret niet alleen een efficiënte productie-eenheid is, maar ook een flexibel werkinstrument. Via de sprayfunctie wordt de vloeistof direct uit de gesloten container gebruikt en maakt de functie het mogelijk om zowel grotere oppervlakken als smallere ruimtes snel en eenvoudig te reinigen en te desinfecteren. Het is ook kostenbesparend - in plaats van de vloeistof te kopen, kan je deze nu zelf maken met alleen zout en water. Egret is een game changer waarbij het een hulpmiddel zal zijn in de strijd tegen het coronavirus.”
-Juan Vallejo, bestuursvoorzitter van Häger Group AB

Over Egret EO-water

De werkzame stof in EO-water is hypochloorzuur (HOCl). Het is een natuurlijk onderdeel van het menselijke immuunsysteem en onschadelijk voor mens en dier. EO-water is daarom ook geschikt voor het desinfecteren van voedsel. Geëlektrolyseerd water is bekend sinds de 19e eeuw en wordt onder meer gebruikt voor het reinigen van wonden, aangezien de oplossing geen brandend gevoel veroorzaakt. Daarnaast droogt het de huid ook niet uit, zoals bij alcohol. Ook is het onschadelijk voor het milieu wanneer het in de gootsteen wordt gegoten.

Over Häger Group

Häger Group is een bedrijf gevestigd in een van de meest uitgestrekte regio's van Zweden. Het bedrijf richt zich op zakelijke klanten en particulieren in heel Scandinavië, het Midden-Oosten en delen van Europa.